WEB USEE

jueves, 22 de enero de 2015

ENTREVISTA  A UN EXPERT EN ALIMENTACIÓ
 


Bon dia
Som un grup d’alumnes de l’Institut Apel·les Mestres i estem treballant en un projecte que es diu TANDEM. El nostre objectiu és elaborar un esmorzar equilibrat per a joves de 13 a 17anys.


1.      Quina és la seva professió?
Sóc metgessa de família.

2.      Té experiència en fer dietes?
No em dedico diàriament a fer dietes, no és la meva especialitat, però en moltes ocasions recomano dietes als meus pacients com a part del tractament de la seva malaltia o bé com a prevenció de malalties i per ajudar-los a portar una vida saludable.

3.      Ens podries recomanar un esmorzar equilibrat per a joves de 13 a 17 anys?
Els joves entre 13 i 17 anys experimenten en aquesta etapa un augment de la velocitat de creixement i canvis importants corporals que els porten a l’etapa adulta, per tant, és important menjar de forma suficient i adequada per tal que es garanteixi un desenvolupament harmònic i un bon rendiment físic i intel·lectual a l’escola.

És fonamental, i diria que obligatori, esmorzar a casa abans d’anar a l’escola.  Un bon esmorzar és aquell que inclou una ració de làctics, una ració de fruita i farinacis.

4.      Quins aliments són els que porten els nutrients necessaris per a una bona dieta?
Els tres grups d’aliments que hauria d’incloure un bon esmorzar, com ja he dit, són els làctics que són principalment la llet, el iogurt i el formatge; la fruita que pot ser qualsevol fruita, preferentment fresca, trossejada, sencera o en forma de suc; i els farinacis que seria el pa, torrades, galetes, cereals i que es poden acompanyar d’aliments proteics (pernil curat, tonyina, ...). Els productes de brioixeria i pastisseria es poden consumir amb moderació i de tant en tant, sempre i quan no substitueixin l’esmorzar habitual.

5.      Quantes vegades  ens recomana menjar al llarg del matí?
És recomanable fer un segons esmorzar a l’escola, a mig matí, que podria ser un entrepà amb una ració de làctics (formatge).

Moltes gràcies per la seva col·laboració i per dedicar-nos el seu temps

Per mi ha estat un plaer col·laborar amb l’Institut Apel·les Mestres i contribuir amb el vostre projecte d’elaborar un esmorzar equilibrat. Us animo a practicar-lo cada dia!

Cristina Álvarez
Novembre 2014






No hay comentarios:

Publicar un comentario