WEB USEE

jueves, 26 de marzo de 2015

PREPARANT SANT JORDI APEL·LES MESTRES

aquest curs per Sant Jordi els alumnes de l'USEE farem roses amb pell de taronge.

Primer hem tret la pela a la taronges que les professores portaven de casa seva. Les hem tallat i donat forma de rosa, les punxem en un pal i les cosim. Després s'han de secar per tal de que s'aguantin sense fil, un cop eixutes les descosim i les pintem amb pintura d' spray vermella. Els pals els hem pintat de color verd i finalment l'enganxem  fulles de feltre. Finalment les emboliquem.




çLas vendrem  a 2 € el mateix dia de Sant Jordi.

Recordeu que ja podeu començar a portar els llibres per que el mateix dia de Sant Jordi els podeu intercanviar . Animeu-vos!!!

Dani 
25/03/2015

NOTICIA DEL L´HORT DEL APELES MESTRES


El altra dia els alumnes de la usee van plantar en l´hort. Abans de plantar però, van haver de cavar i remoure la terra, treure les males herbes i també vam fer solcs. Finalment vam mullar el terreny i la vam deixar  preparada per plantar. Un altre dia van anar a la Jardineria Bordas on van comprar planté, canyes, terra i utensilis per plantar.
Finalment el passat dijous vam poder començar a conrear el nostre propi hort a l’institut.
David Ruz

25/03/2015

miércoles, 25 de marzo de 2015

Paraules humanes

Els alumnes de 2n han fet unes quantes paraules amb el seu cos a la classe d'educació física amb la Mònica. Quan han acabat l'exercici  la seva professora ens ha demanat als alumnes de l’USEE si podíem fer de jurats.    





Mentre ells feien les paraules amb el seu cos  nosaltres ho havíem de esbrinar.   


Ha  sigut molt bonic  perquè com era l'aniversari del Joan, aquesta era l'última paraula que han fet.

Cristina Álvarez

viernes, 20 de marzo de 2015



´´ JOCS FLORALS¨ : PREMIS  APEL.LES MESTRES 

L’INSTITUT APEL.LES MESTRE de l’Hospitalet  de Llobregat convoca els premis Apel·les Mestres 2015  el dia 23 de abril 








Ivan Soler



BASES GENERALS





1. Els premis seran atorgats segons tres nivells:
               1r nivell  alumnes de 1r i 2n d'ESO
               2n nivell alumnes de 3r i 4t d'ESO
               3r nivell alumnes de 1r i 2n de BATX

Hi haurà un sol nivell per als premis d’Auca.

2. Els treballs es podran presentar fins el dia  13 d'abril de 2015. Els premis es lliuraran  23  d'abril, durant  l’acte de celebració.

3. Hi podrà concórrer tot l’alumnat oficial. Els treballs es presentaran a la Secretaria del Centre o als departaments corresponents.

4.  Presentació dels treballs: Els treballs es presentaran en un sobre tancat, a l'exterior del qual hi constarà: Premis Apel·les Mestres i tot seguit la modalitat del premi al qual opta el treball que conté el sobre (poesia, conte, etc.). També es farà constar el nivell (1r i 2n d'ESO, 3r i 4t d'ESO o 1r  i 2n de BATX) al qual pertany el/la alumne/a.

Dintre del sobre, a més del treball, hi haurà un altre sobre petit i tancat, a l'interior del  qual hi figuraran el nom i cognom del/de la concursant i la classe.

Els treballs es presentaran escrits amb ordinador  i  per una sola cara. En el cas del còmic de mediació pot ser a mà)

5. El jurat estarà format pel professorat de l'institut. Els premis podran ser declarats deserts.




SANT JORDI  2015












per fomentar la creativitat dels alumnes d’ ESO i Batxillerat amb las bases que podem veure mes a baix.












6. L'IES Apel·les Mestres es reserva la propietat dels originals premiats i el dret a publicar-los, i pel que fa als treballs no guardonats, es podran recollir als departaments corresponents en el termini d'un  mes d'ençà  de la data de lliurament dels premis.

7. El fet de presentar-se a aquest concurs implica l'acceptació de totes les bases.

BASES ESPECÍFIQUES

1. Poesia i conte en català i castellà: L'original es presentarà per duplicat. L'extensió dels poemes serà lliure. L'extensió dels contes serà d'un foli per al primer  nivell i d'un màxim de sis folis per als altres nivells. Cada concursant podrà presentar un màxim de dos originals.

2. Prosa i poesia en anglès: L'extensió serà d'un foli com a mínim i dos com a màxim per al primer i segon nivell. Per al tercer nivell, un foli com a mínim i tres com a màxim.
L’extensió dels poemes serà lliure.

3. Creació poètica i relat curt en francès: Es valorarà la creativitat i l’originalitat. Tant
les creacions poètiques com els relats hauran de complir les característiques que es donaran a classe. L’extensió dels relats serà d’un full (Word o similar, a doble espai i lletra Arial 12). S’hi pot presentar l’alumnat de 2n d’ESO fins a 2n de BATX que cursi la matèria de francès.








Us animem a presentar- vos al concurs de poesia, prosa, dibuix, pintura, fotografia, composició musical,matemàtiques, narrativa científica i mediació.












4. Auca: Per a alumnes de 2n d'ESO. El tema i procediment serà lliure. El text de l'auca serà en català. El treball es presentarà en una cartolina DIN-A3.


5. Interpretació musical: Les bases específiques es comentaran a l’aula de música.

5. Matemàtiques :
1r nivell (1r i 2n ESO)
Premi al grup d'alumnes de cada curs que quedi millor situat al concurs FEM MATEMÀTIQUES 2014.
2n nivell (3r i 4t d'ESO) i 3r nivell (1r i 2n de BATX)
Premi a l'alumne/a millor de cada curs classificat/ada al concurs CANGUR 2014.

7. Narrativa científica:
Extensió màxima tres fulls. Es valorarà l’originalitat i els fonaments científics.

8. Arts plàstiques:
Dibuix i pintura:
Mitjançant qualsevol tècnica adient, pintura o dibuix, es realitzarà una creació pròpia que tingui la diada de Sant Jordi com a protagonista.
El format de presentació de les obres serà lliure, tot i que es tindrà en compte que tan la  forma com les seves dimensions siguin les més adequades a la composició elegida.
9. Còmic de Mediació:  2n curs, 2n i 3r nivell. Es valorarà que es vegi en el còmic el procés d’una mediació. L’originalitat també. Es presentarà en  una Cartolina DINA-3 o DINA-4 per una sola cara.

Fotografia Digital:
L’alumnat que hi participi haurà de presentar un mínim d’1 foto i un màxim de 3.
Les fotografies s’hauran d’enviar en suport digital i format JPG a l’adreça  dibuixapellesmestres@gmail.com abans de la data límit de presentació dels treballs.
El tema escollit serà: L’HOSPITALET DE LLOBREGAT
Cada foto haurà d’ncloure el nom de l’autor/a, el centre, el nivell al qual pertany i un títol que faci referència al tema més amunt referenciat.
S’estableixen 3 nivells:
-         Nivell ESO - 1r cicle
-         Nivell ESO - 2n cicle
-         Nivell Batxillerat




Viatge a París

Ja hem tornat de París, ha sigut un viatge molt xulo, hem fet moltes coses, aquí us fem un resum del que hem fet dia a dia.....
9 de març:
Bon jour des de Paris. Hem arribat molt bé i ens ho estem passant genial!!! Acabem d'arribar a l ' Hotel ara, que son les 23,30h i estem morts. Hem estat a Notre Dame, hem vist il·luminar-se la Torre Eiffel i hem navegat pel Sena. Aquí us deixem algunes fotos. Fins aviat!!! Viatgers de l ' Apel·les
10 de març :
Avui dimarts, hem començat el dia visitant Montmatre, hem caminat fins la Plaça del teatre i tot seguit hem arribat al Moulin Rouge, hem dinat i hem visitat l'obelisc i l'arc de triomf fins i tot hem pujat adalt, 193 escales mes amunt hem vist paris des d'adalt! Molt maco tot, bona nit i fins aviat!
11 de març:
Avui dia de museus!!! Hem anat al Louvre i hem pogut veure escultures gregues, egipcies i fins i tot a la Gioconda. A la tarda hem passejat pel jardins i les cambres del Palau de Versalles. Estem molt cansats pero ha valgut la pena i ho hem disfrutat molt. Després  al barri llatí  ens hem quedat bocabadats amb un espectacle de break dance al carrer.Ara ens toca descansar perque demà toca disney :D!!!!!
12 de març

Disneyland World Paris : Avui ens hem llevat mes d'hora per agafar el bus cap a Disney. Hem arribat dormits i emocionats,   amb les presses i els nervis ens hem equivocat de parc i hem entrat en Disney Studios , però al migdia hem tingut l'oportunitat de entrar-hi al altre i els hem gaudit tots dos. Ha sigut un día divertit i cansat, hem vist espectacles i carroses i el mític castell de les pel.lícules Diney, 

Tot molt maco , ens fa  molta pena que s'acabi tot demà! 

Fins aviat

Seguidament teniu un vídeo amb les millors fotos...







Ana Ortega, Pau Hernández, Víctor MIllan, Angie Galara i Àlex Gallego., 

miércoles, 4 de marzo de 2015

SEPARADES  UNES SIAMESES DE DEU MESSOS  EN UNA OPERACIO DE 26 HORES .

Els metges  són optimistes sobre l’evolucio d’unes siameses de  10 mesos després d’una operació per separar-les que va durar 24 hores.


Les siameses compartien una paret  toràcica ,pulmons, cor , diafragma , fetge , colon , intestí .....
En la operació van participar 20 metges i és va realitzar a l ‘Hospital Infantil de Texas .
Cinc hores després de que començara l’operació els metges vam tenir que bombajar el cor manualment.
La nena és va recuperar després de 5 i 8 minuts.


Ivan 
4/03/2015

ENTREVISTA A UNA INFERMERA DELA PREVENCIÓ DE LES MALALTIES QUE ES CONTAGIEN A TRAVÉS DEL TERRA.



HOLA SOM EL DAVID I EL DANI, UNS ALUMNES DE L’INSTITUT APEL-LES MESTRES. ESTEM TREBALLANT  LA PREVENCIÓ DE LES MALALTIES I HEM PENSAT RECOLLIR L’OPINIÓ D’ALGUNS ESPECIALISTES EN EL TEMA.
EN PRIMER LLOC LI AGRAIM LA SEVA COL-LABORACIÓ EN AQUESTA ENTREVISTA.
-     Com es diu?
Maria
-     Quina és la seva professió ?
Sóc metgessa
-     Quants anys porta exercint-la?
5 anys
-     Te alguna especialitat?
Sí, sóc especialista en Medina Familiar i Comunitària
-     Que és la prevenció?
Des del punt de vista de les malaties infeccioses, la prevenció és totes aquelles mesures adoptades per tal de reduir el risc de contagi.
-     Quin tipus de prevenció hi ha?
Quan a les malalties infeccioses que es transmeten a través del contacte amb el terra, la prevenció més important és la barrera física entre nosaltres i el terra, això ve a ser el calçat. Una altra mesura de prevenció és la correcta neteja i/o cocció dels aliments que creixen al terra (hortalises, tubercles..).
-     En quins llocs predominen les malalties que es contagien a través del terra?
Les trobem principalment als països més pobres, possiblemens per la manca d'ús de sabates, les condicions precàries d'higiène i la manca de tractament de les ferides de la pell.
-     Quines són les causes d’aquestes malalties?
En aquest cas, els microorganismes que viuen al terra (agent infecciós) penetren al nostre cos a través del contacte amb alguna ferida o a través de la ingestió d'aliments contaminats per aquests. Els microorganismes més comuns per aquesta via de contagi són els helmints (cucs-paràsits), els paràsits i les bacteries formadores d'espores, bacteries que produeixen unes estuctures específiques (espores) que els confereixen molta resistència per viure en condicions adverses i sobreviure al fred, calor, humitat,...Pasted Graphic 1.tiff ¬
Helmints
-     Quin tipus de medicina es necessita per a curar les malalties que es contagien a través del terra?
Bàsicament els antibiòtics i antiparasitaris, fàrmacs específics per matar el microorganisme causant de la infecció.
-     Com les podrien prevenir?
Les podem prevenir amb una bona higiène de mans abans dels àpats, neteja dels aliments que ens mengem crus i ús de calçat en terres bruts.
-     En quins països són més freqüents?
Es poden trobar en qualsevol lloc del món, però predominen en zona amb clima tropical i en països subdesenvolupats.

-     Per què?
Hi juguen dos papers clau: el clima càlid i humit que afavoreix el creixement i supervivència dels microorganismes i el dèficit de mesures preventives, com la higiene personal, la manca d'aigua potable, no ús de calçat, ...
-     Has tractat a molts pacients amb alguna d’aquestes malalties?
No és massa freqüent en el nostre medi la infecció a través de la pell, però sí que he vist algun cas que s'ha contagiat a través de la ingestió d'algun aliment contaminat.
Gràcies de nou per contestar les meves preguntes

Daniel Carmona i David Ruz

PREVENCIÓ DEL CONTAGI PER TRANSMISSIÓ SEXUAL


Molt bon dia, em dic Manuel i sóc de l'institut Apel·les Mestres.
Estem fent un treball de Naturals sobre la prevenció per transmissió sexual, entre altres,  i volem fer- li una enquesta sobre aquest tema.

- Com es diu?
Maria

- Quina és la seva professió?
Sóc metgessa

- Quants anys porta exercir-la?
5 anys

- Té alguna especialista?
Sí, sóc especialista en Medina Familiar i Comunitària

- Què és la prevenció?
Són totes aquelles mesures que adopten per disminuir el risc de contagi.

- Com es poden prevenir?
Les Malalties de Transmissió Sexual (MTS) es poden prevenir amb l'ús del preservatiu durant les relacions sexuals, ja que fa de barrera entre la persona sana i la persona que presenta alguna infecció de transmissió sexual.

- Per quines vies es contagien?
Per via sexual, quan entren en contacte els fuids genitals d'una persona sana amb una persona infectada. També ens podem contagiar durant la pràctica de sexe oral.

-Quina cura hi ha per aquestes malalties?
Per algunes MTS hi ha tractaments específics, com antibiòtics, però per altres, com la infecció per VIH (que produeix la malaltia de la SIDA), existeix tractament estabilitzador però no curatiu, de moment.

- En quins anys de la història humanitària, hi ha hagut la malaltia més mortal?
Durant els anys 80 i 90, quan van sorgir els primers casos de SIDA als Estats Units i es desconeixia quines eren les vies de contagi del virus (VIH) i quin era el seu comportament en les persones infectades. Durant aquelles dècades va morir molta gent per aquesta causa. Més endavant varen començar a aparèixer tractaments que no eliminaven el virus però sí feien que disminuís la seva activitat. Això juntament amb la conscienciació de l'ús del preservatiu i altres mesures preventives, va fer que disminuís el nombre de noves persones infectades. Tot i així cada any s'infecten més 2000 persones noves al nostre país.

- En quins països són més freqüents les malalties? Per què?
Les MTS són més freqüents en aquells països en els quals l'ús del preservatiu no està generalitzat. Són sobretot països del continent Africà.


- Quines són les malalties de transmissió sexual?
Són infeccions que es contagien per via sexual. És el cas de la Sífilis, el Virus de l'Hepatitis B i C, la Climidia, el Gonococ, el Virus Herpes Genital, el Virus de Papil·loma Humà, el VIH, entre d'altres.

- Quins agents la produeixen? i com es poden tractar?
Els agents en algun cas són virus, com per exemple l'hepatitis; i en d'altres són bacteris, com per exemple el gonococ. En alguns casos hi ha tractament específic i curatiu, com poden ser antibiòtics i antivirals. En altres casos, com la infecció pel VIH (Virus de la Immunodeficiència Humana) que provoca la malaltia de la SIDA (Síndrome de la Immunodeficiència Adquirida), no existeix tractament curatiu, però si fàrmacs que s'han descobert en els darrers anys que frenen l'evolució de la malaltia.

- Com es poden prevenir?
El mètode fonamental per evitar el contagi és el preservatiu. És molt important utilitzar sempre el preservatiu, en totes les relacions sexuals. També és important consultar amb un metge en cas d'haver tingut una relació sexual sense protecció amb una persona que creguem que pot tenir una MTS.

             Com puc saber si tinc alguna malaltia de transmissió sexual?
Algunes infeccions es poden detectar mitjançant una exploració física de la zona genital com és el cas del Papil·loma Virus, l'Herpes, el Gonococ, ja que produeixen unes lesions molt característiques als genitals. Altres infeccins només es detecten a partir d'anàlisis de sang, com és el cas de l'Hepatits, la Sífilis o la infecció per VIH.

Li dono les gràcies per poder respondre'm l'enquesta.

                           Cordialment, Manuel

                                           24.02.2015