WEB USEE

miércoles, 4 de marzo de 2015

ENTREVISTA A UNA INFERMERA DELA PREVENCIÓ DE LES MALALTIES QUE ES CONTAGIEN A TRAVÉS DEL TERRA.



HOLA SOM EL DAVID I EL DANI, UNS ALUMNES DE L’INSTITUT APEL-LES MESTRES. ESTEM TREBALLANT  LA PREVENCIÓ DE LES MALALTIES I HEM PENSAT RECOLLIR L’OPINIÓ D’ALGUNS ESPECIALISTES EN EL TEMA.
EN PRIMER LLOC LI AGRAIM LA SEVA COL-LABORACIÓ EN AQUESTA ENTREVISTA.
-     Com es diu?
Maria
-     Quina és la seva professió ?
Sóc metgessa
-     Quants anys porta exercint-la?
5 anys
-     Te alguna especialitat?
Sí, sóc especialista en Medina Familiar i Comunitària
-     Que és la prevenció?
Des del punt de vista de les malaties infeccioses, la prevenció és totes aquelles mesures adoptades per tal de reduir el risc de contagi.
-     Quin tipus de prevenció hi ha?
Quan a les malalties infeccioses que es transmeten a través del contacte amb el terra, la prevenció més important és la barrera física entre nosaltres i el terra, això ve a ser el calçat. Una altra mesura de prevenció és la correcta neteja i/o cocció dels aliments que creixen al terra (hortalises, tubercles..).
-     En quins llocs predominen les malalties que es contagien a través del terra?
Les trobem principalment als països més pobres, possiblemens per la manca d'ús de sabates, les condicions precàries d'higiène i la manca de tractament de les ferides de la pell.
-     Quines són les causes d’aquestes malalties?
En aquest cas, els microorganismes que viuen al terra (agent infecciós) penetren al nostre cos a través del contacte amb alguna ferida o a través de la ingestió d'aliments contaminats per aquests. Els microorganismes més comuns per aquesta via de contagi són els helmints (cucs-paràsits), els paràsits i les bacteries formadores d'espores, bacteries que produeixen unes estuctures específiques (espores) que els confereixen molta resistència per viure en condicions adverses i sobreviure al fred, calor, humitat,...Pasted Graphic 1.tiff ¬
Helmints
-     Quin tipus de medicina es necessita per a curar les malalties que es contagien a través del terra?
Bàsicament els antibiòtics i antiparasitaris, fàrmacs específics per matar el microorganisme causant de la infecció.
-     Com les podrien prevenir?
Les podem prevenir amb una bona higiène de mans abans dels àpats, neteja dels aliments que ens mengem crus i ús de calçat en terres bruts.
-     En quins països són més freqüents?
Es poden trobar en qualsevol lloc del món, però predominen en zona amb clima tropical i en països subdesenvolupats.

-     Per què?
Hi juguen dos papers clau: el clima càlid i humit que afavoreix el creixement i supervivència dels microorganismes i el dèficit de mesures preventives, com la higiene personal, la manca d'aigua potable, no ús de calçat, ...
-     Has tractat a molts pacients amb alguna d’aquestes malalties?
No és massa freqüent en el nostre medi la infecció a través de la pell, però sí que he vist algun cas que s'ha contagiat a través de la ingestió d'algun aliment contaminat.
Gràcies de nou per contestar les meves preguntes

Daniel Carmona i David Ruz

No hay comentarios:

Publicar un comentario