WEB USEE

miércoles, 4 de marzo de 2015

PREVENCIÓ DEL CONTAGI PER TRANSMISSIÓ SEXUAL


Molt bon dia, em dic Manuel i sóc de l'institut Apel·les Mestres.
Estem fent un treball de Naturals sobre la prevenció per transmissió sexual, entre altres,  i volem fer- li una enquesta sobre aquest tema.

- Com es diu?
Maria

- Quina és la seva professió?
Sóc metgessa

- Quants anys porta exercir-la?
5 anys

- Té alguna especialista?
Sí, sóc especialista en Medina Familiar i Comunitària

- Què és la prevenció?
Són totes aquelles mesures que adopten per disminuir el risc de contagi.

- Com es poden prevenir?
Les Malalties de Transmissió Sexual (MTS) es poden prevenir amb l'ús del preservatiu durant les relacions sexuals, ja que fa de barrera entre la persona sana i la persona que presenta alguna infecció de transmissió sexual.

- Per quines vies es contagien?
Per via sexual, quan entren en contacte els fuids genitals d'una persona sana amb una persona infectada. També ens podem contagiar durant la pràctica de sexe oral.

-Quina cura hi ha per aquestes malalties?
Per algunes MTS hi ha tractaments específics, com antibiòtics, però per altres, com la infecció per VIH (que produeix la malaltia de la SIDA), existeix tractament estabilitzador però no curatiu, de moment.

- En quins anys de la història humanitària, hi ha hagut la malaltia més mortal?
Durant els anys 80 i 90, quan van sorgir els primers casos de SIDA als Estats Units i es desconeixia quines eren les vies de contagi del virus (VIH) i quin era el seu comportament en les persones infectades. Durant aquelles dècades va morir molta gent per aquesta causa. Més endavant varen començar a aparèixer tractaments que no eliminaven el virus però sí feien que disminuís la seva activitat. Això juntament amb la conscienciació de l'ús del preservatiu i altres mesures preventives, va fer que disminuís el nombre de noves persones infectades. Tot i així cada any s'infecten més 2000 persones noves al nostre país.

- En quins països són més freqüents les malalties? Per què?
Les MTS són més freqüents en aquells països en els quals l'ús del preservatiu no està generalitzat. Són sobretot països del continent Africà.


- Quines són les malalties de transmissió sexual?
Són infeccions que es contagien per via sexual. És el cas de la Sífilis, el Virus de l'Hepatitis B i C, la Climidia, el Gonococ, el Virus Herpes Genital, el Virus de Papil·loma Humà, el VIH, entre d'altres.

- Quins agents la produeixen? i com es poden tractar?
Els agents en algun cas són virus, com per exemple l'hepatitis; i en d'altres són bacteris, com per exemple el gonococ. En alguns casos hi ha tractament específic i curatiu, com poden ser antibiòtics i antivirals. En altres casos, com la infecció pel VIH (Virus de la Immunodeficiència Humana) que provoca la malaltia de la SIDA (Síndrome de la Immunodeficiència Adquirida), no existeix tractament curatiu, però si fàrmacs que s'han descobert en els darrers anys que frenen l'evolució de la malaltia.

- Com es poden prevenir?
El mètode fonamental per evitar el contagi és el preservatiu. És molt important utilitzar sempre el preservatiu, en totes les relacions sexuals. També és important consultar amb un metge en cas d'haver tingut una relació sexual sense protecció amb una persona que creguem que pot tenir una MTS.

             Com puc saber si tinc alguna malaltia de transmissió sexual?
Algunes infeccions es poden detectar mitjançant una exploració física de la zona genital com és el cas del Papil·loma Virus, l'Herpes, el Gonococ, ja que produeixen unes lesions molt característiques als genitals. Altres infeccins només es detecten a partir d'anàlisis de sang, com és el cas de l'Hepatits, la Sífilis o la infecció per VIH.

Li dono les gràcies per poder respondre'm l'enquesta.

                           Cordialment, Manuel

                                           24.02.2015

No hay comentarios:

Publicar un comentario