WEB USEE

jueves, 26 de febrero de 2015

ENTREVISTA A UNA METGESSA SOBRE LA  PREVENCIÓ DE LES MALALTIES QUE ES PODEN CONTAGIAR PER L’AIRE


HOLA SOM EL KHALID I L’IVAN, UNS ALUMNES DE L’INSTITUT APEL-LES MESTRES. ESTEM TREBALLANT  LA PREVENCIÓ DE LES MALALTIES I HEM PENSAT RECOLLIR L’OPINIÓ D’ALGUNS ESPECIALISTES EN EL TEMA.
EN PRIMER LLOC LI AGRAIM LA SEVA COL-LABORACIÓ EN AQUESTA ENTREVISTA.
-        Com es diu? Anna
-        Quina és la seva professió ? Metgessa
-        Quants anys porta exercint-la? 15
-        Te alguna especialitat? Medicina laboral
-        Que és la prevenció? Activitats i actituds encaminades a evitar la aparició de malalties
-        Que tipus de prevenció hi ha? Primària, secundària, terciària i quaternària
-        Com es poden transmetre las malalties per l’aire? A partir de gotetes de flug o a través dels gasos presents a l’ambient i inhalant-les per via respiratòria principalment.
-        Quines son les causes d’aquestes malalties? Els components que pugui portar l’aire com microorganismes o tòxics.
-        Hi ha persones que son més propenses agafar aquestes malalties? Per què? Sí, depèn de la sensibilitat de cada persones i de les patologies prèvies que presentin.
-        Com podrien evitar aquestes persones agafar-les? Hi ha diferents mesures, les més eficaces estarien encaminades  a protegir tota la població controlant el aire (control dels focus d’emissió), però si això no és possible aleshores s’ha de fer una protecció individual (per exemple utilitzant mascaretes)
-        Quin tipus de medicina es necessita per a curar les malalties que es contagien a través del terra? No hi ha una medicina universal que ho curi tot, s’haurà de veure de quina malaltia en concret es tracta i a partir d’aquí mirar quina és la opció terapèutica adequada.
-        Com les podrien prevenir? La prevenció sempre és més eficaç si es tracta d’una prevenció primària, és a dir, abans que  la persona emmalalteixi i per això s’hauria d’eradicar o controlar els focus d’infecció, per exemple fer servir filtres adequats i productes desinfectants.
-        En quins països son més freqüents? Normalment aquestes malalties són més freqüents en països subdesenvolupats.
-        Per què? són més freqüents en països subdesenvolupats perquè mesures preventives són quasi inexistents i no hi ha mitjans per a actuar-hi.
Gràcies de nou per contestar les meves preguntes

Ivan Soler i Khalid Chergui

No hay comentarios:

Publicar un comentario