WEB USEE

miércoles, 25 de febrero de 2015

Prevenció de malaties contagiades per l’aigua


Hola som la Cristina Álvarez i la Yolanda Pérez,  unes  alumnes de l’institut Apel·les Mestres.
Estem treballant el tema de la prevenció de les malalties i hem pensat recollir l’opinió de alguns especialistes per poder  fer després un treball sobre els tipus de prevenció.

En primer lloc volem agrair la seva col·laboració en aquesta entrevista:
-        
                             Com es diu? Toni Marín
-        
           Quina es la seva professió ?                    Metge
-        
                             Quants anys porta exercint-la?                 14 anys
-         
             Té alguna especialitat?           Medicina del Treball

-                                          Que es la prevenció? La prevenció es la promoció de la salut per tal d’evitar l’aparició de les malalties.
-     
                                                Quin tipus de prevenció hi ha? Bàsicament son 2, Prev. Primària (abans de que aparegui la malaltia) i Secundària (en fases inicials de la malaltia, per evitar que evolucioni), tot i que també en trobem prevenció terciària i quaternària. 
-        
                Quines vies de contagi a través de l’aigua hi ha? Via oral (per la ingesta d’aigües contaminades),Via dèrmica (per contacte amb la pell), Via parenteral (per la injecció de un fluid contaminat)...
-      
                                        De on venen les bateries de l’aigua? De pous o aigües estancades on proliferen alguns bacteris que poden acabar contaminant l’aigua potable.
-      
                                    Quines malalties es poden transmetre per l’aigua? Diarrea, Còlera, Hepatitis, Encefalitis, etc.
-      
                                  Com podem evitar el contagi de l’aigua de aquestes malalties? Evitant el contacte i la ingesta d’aigües contaminades, i tractant aquesta aigua per tal de fer-la potable.
-        
               Com pots tractar l’aigua? El tractament més típic es la cloració, però també hi ha tractaments amb ozono i d’altres.
-       
               Quin tractament  hi ha per aquestes malalties? Per les malalties infeccioses, antibiòtics o similars per eradicar la infecció, i d’altres tractaments pels símptomes, com ara la deshidratació que pot produir la diarrea.
-      
                                                 Com puc saber si estic contagiada de l’alguna d’aquestes malalties que es transmet per l’aigua? Pels símptomes, com la diarrea, vòmits, dolors articulars, febre...
-        
                   En quins països son mes freqüents? perquè? Països on no es fa tractament (cloració) de l’aigua potable o bé que no disposen d’aigua corrent, com alguns països d’Amèrica Central, regió sud-oest de l’Àfrica, i alguns països del sud d’Àsia.
-      
                                           Que índex de mortalitat  representen aquestes malalties? Les taxes de mortalitat poden variar molt,  per 2 raons. Perquè en un lloc la malaltia sigui més prevalent (per tant hi haurà un número més alt d’infectats), i/o perquè no es disposa del tractament adequat (i per tant el número de defuncions pot augmentar, sobretot per les complicacions afegides).

Gràcies novament per la seva amabilitat contestant aquestes preguntes. ens ha ajudat molt.

Cristina i Yolanda

No hay comentarios:

Publicar un comentario